Trappbyte med före-efter-bilder från våra kunder har alltid varit en av våra mest uppskattade avdelningar på sajten. Har du köpt en trappa från Drömtrappor och har egna bilder som du vill bidra med, hör gärna av dig! Skicka ett mail till kundservice@dromtrappor.se, bifoga dina bilder och skriv gärna en kort text om processen så kan du hjälpa oss att fylla på denna avdelning och inspirera andra som funderar på att byta trappa.
1. “Ända sedan vi flyttade in i huset har jag velat göra något åt de gamla trapporna men jag var rädd att ett trappbyte skulle vara ett väldigt kompliserat ingrepp och inte gå att genomföra hos oss. Efter lite efterforskning kom jag i kontakt med Drömtrappor. De kunde beskriva processen – som visade sig vara långt ifrån så avancerad som jag trodde – och dessutom kunde jag anpassa trapporna så som jag ville ha det!” Så säger inrednings- och livstilsbloggaren Nina Holst (Stylizimo) om hur hennes trappbyte kom till.
Golvet hade hon redan slipat och behandlat när vi kom in i bilden och önskemålet var att trappan skulle matcha hennes vitoljade grangolv vilket vi matchade med en vitlasyr på furu. Planlösningen är densamma som tidigare, två trappor på varandra från entréplan till umgängesytorna på plan 2 och vidare till Ninas arbetsrum på loftet. Att det blev glasräcken handlar om att skapa en vilsam bakgrund till matplats och vardagsrum men också för att ljuset ska få flöda så fritt som möjligt mellan de tre våningarna.
Och visst blev det vilsamt och ändå uttrycksfullt?! Vill du se mer inspirerande bilder från Ninas hem rekommenderar vi ett besök på hennes blogg stylizimoblog.com
2. Tidigare satt en dörr för trappan till källaren, den gamla trappan i furu är klädd med tidsenlig plastmatta. Dörren till källaren är borta och låter den nya trappan i ek och vitmålat bli hallens självklara mittpunkt.
3. En del “före-efter” måste man titta flera gånger på för att tro att det är samma utrymme. Det här är en sådan! På entréplan har planlösningen öppnats upp i samband med trappbytet. Väggarna runt trappan har tagits bort och ersatts av en öppen trappa med underliggande vang som ytterligare förstärker det öppna intrycket. Övervåningen har fått ett betydligt ljusare uttryck med den nya trappan, lite vit färg och en ny tapet.
Fler bilder på denna trappmodell hittar du i vårt sortiment.
4. En klassiker – furutrappa klädd i nålfilt som leder ner till den inredda källaren – har fått ge plats för en smäckrare trappa med eksteg, vita vanger och rostfria räckesståndare.
5. Många hus i Sverige har relativt rymliga hallar avsedda att rymma hela familjens måste-ha-saker men kan ändå upplevas trånga. Vilken typ av trappa du väljer påverkar i hög grad hur utrymmet upplevs. I det här fallet gör de underliggande, vitmålade vangstyckena hela skillnaden.