Byta trappa – Stockholm

Har du redan renoverat kök och badrum och funderar på vad det är som inte känns rätt. I 9 fall av 10 är det trappan! Ofta det första du ser när du kommer in och det sista som blir utbytt. Att byta trappa är betydligt enklare än vad många tror.

Fundera lite över den trappa som sitter i huset nu. Känns den bra att gå i? Hur fungerar det att bära möbler till övervåningen? Om du vill ändra formen – finns det utrymme att öppna upp runt omkring trappan?

Om du tänker ändra planlösningen och placeringen av trappan måste du ta reda på var en ny öppning kan göras i golvet på övre plan som inte påverkar husets konstruktionsbärighet och se till att du får ett bjälklag som också kan fungera att montera trappan mot.

Förr byggde man ofta in trappan och gav den så lite utrymme som möjligt vilket skapade branta och farliga trappor. Om det är så i ditt hus rekommenderar vi att du ger trapphuset lite mer utrymme för att öka säkerheten. Är den befintliga trappan ok att gå i och du tycker att formen känns bra och funktionell så kan du hoppa direkt till den roliga delen med att välja modell och stil!

  1. Vill du få hjälp med vilken form som passar så kan du använda vår guide Stepwize för att hitta förslag som passar till den trappöppning du redan har.
  2. Inspireras av våra grundmodeller eller titta förbi oss i butiken för att titta och känna på material och detaljer.
  3. Om du har en måttsatt planritning så räcker det för att vi ska kunna komma med ett prisförslag till dig annars behöver vi några måttuppgifter (de behöver inte vara på millimetern för att vi ska kunna räkna på jobbet).
  4. Du får en offert från oss. Om du väljer att acceptera den så kan vi hjälpa till med måttagning inför beställning så slipper du ha det ansvaret på dina axlar.
  5. Vi beställer tillverkning av din trappa, som beroende på modell kan det ta allt mellan 5 till 12 veckor samt bokar in montage och ev demontering av din gamla trappa. Önskar du att vi också forslar bort din gamla trappa så kan vi ordna det.
  6. Förbered för att göra målningsarbeten eller golvläggning när den gamla trappan är utriven men innan den nya trappan ska monteras så blir det jobbet enklare.
  7. Det tar ca en dag att installera den nya trappan i ditt hus.

Kom ihåg!
Inga värmekällor eller golvvärmeslingor får installeras under trappan.
Allt rivnings- och installationsarbete är ROT-avdragsgillt.

Kontakta oss med en kort beskrivning av ditt projekt och dina kontaktuppgifter så hör vi av oss till dig. Vill du hellre skicka ett mail och bifoga ritningar så går det lika bra. Då skickar du det till info@trappforum.se