Renovera trappa?

Har ni funderingar på att renovera trappan? Om trappan ni har är väl fungerande men ful och sliten så är trapprenovering ett alternativ ni kan titta närmare på. Om trappan knarrar eller behöver bli säkrare så rekommenderar vi att ni istället funderar på att byta ut den gamla trappan mot en ny? Hur det går till att byta trappa kan ni läsa mer om här >

I stället för att köpa en ny, t.ex. ektrappa, kan man renovera trappstegen i sin gamla befintliga trappa. Vi på TrappForum kan naturligtvis även erbjuda material för er som vill renovera en trappa. Det blir såklart billigare än att bygga en ny trappa, och kan ge ett riktigt lyft.

Hur kan man fräscha upp trappan?

Vanligtvis brukar man spackla och måla vagnar och räcken, och klä plansteget med nya skivor och även sättsteg, om trappan är tät. I stället för att klä trappans sättsteg (vertikal del mellan plansteg) med nytt trä kan man naturligtvis måla dem. Man montera även nya bakkantslister, om det är en öppen trappa. Ofta är äldre trappor klädda med en sliten matta, eller har fula trappsteg av spånskiva. Att till exempel byta ut en gamla furusteg mot eksteg, kan förvandla trappan och rummets utseende rejält. Kanske är räcket klumpigt och i behov av att bli utbytt mot något modernare.

Det finns många alternativ till träslag på trappstegen och snygga räcken.

Kom ihåg att en renovering av stegen bara förändrar trappans utseende och kan inte fungera som en renovering av funktionella problem. Om din trappa är uttjänt (vilket kan bero på olika saker men vanligast är värme och torr inomhusmiljö som torkar ut virket så att sprickor uppstår eller gör att den glider isär vid infästningspunkterna) så rekommenderar vi att byta ut trappan och installera en helt ny för att garantera säkerheten.

Kontakta oss och beskriv ditt projekt så får du ett kostnadsförslag från oss.