19 december 2017

Blogg

I natursköna Länna, Huddinge har Innovation Properties uppfört ett spännande bostadsprojekt.
Projektet består av 27 bostäder varav 16 är parhus och resterande är studiohus med loft. Byggpartner i detta projekt är Borohus och vi har fått äran att leverera trapporna.

Vi blir alltid lite extra förtjusta när arkitekten har ritat in trappan på en central plats i huset och i det här fallet är den verkligen i mitt i husets hjärta mellan kök och vardagsrum. Steg och handledare i ek som har behandlats med en vit bets för att matcha golvet i huset skapar en känsla av att här är allt genomtänkt. Jag tror aldrig att garderoberna här svämmar över eller arbetsytan i köket ser ut att ha drabbats av en tromb, nej, här är allt bara harmoniskt och skönt. Och skulle verkligheten komma ikapp en så kan man ju alltid ta sin kaffekopp, luta sig mot trappan och bara titta ut genom fönstret en stund. Jäpp, jag tror att jag vill flytta in!

Trapporna är av modellen Allerum S som är en modell som saknar traditionell stolpe och räcket hålls istället på plats med hjälp av rostfria rör, som är inborrade i vangstycket, med glasclips. Överliggaren, som är en kavdratisk 40×40 mm,  vilar på fästen ovanpå samma rör som håller glaset. Modellen finns också med underliggande vang och då monteras stålrören ovanpå steget på ungefär samma sätt som man kan se på valvkanten i det här fallet.
En viktig ingrediens i denna trappa är att den är monterad med Mountin vilket ger den helt släta vangstycken. När trappan är så här centralt placerad är det skönt om ögat slipper räkna hattplugg varje gång trappan passerar i blickfånget. En trappa som med enkel elegans smälter väldigt fint in i sin omgivning alltså!

Valvkantsräcke på övre plan.

Inflyttning pågår så skynda, skynda om du ska hinna med och norpa ett av dessa magiskt fina hus. Läs mer hos Innovation Properties