Hemvist

hemvist alexander lervik

Med utgångspunkt i 1900-talets möbelhistoria och fokus på hantverk och detaljer har designern Alexander Lervik skapat en kollektion som hyllar vår historia och utforskar gränserna för det vi kallar möbler.

Hemvist-kollektionen är en hyllning till Drömtrappor, till vår historia och vårt hantverk, samtidigt som den utforskar gränserna för vad vi anser vara en möbel. Hemvist-kollektionen är inte bara en ny produkt för oss på Drömtrappor; konstruktionen gör det möjligt att enkelt byta ut enskilda steg när de slits ut, vilket är en helt ny teknik inom trappbranschen.

– Första gången jag besökte Drömtrappor fick jag faktiskt gåshud när jag såg det otroliga hantverk som sker i fabriken samt den höga professionalismen bland deras anställda. Det var tack vare dem som jag kom på hur jag skulle kunna göra Hemvist till en flexibel trappa som kan anpassas och sättas i massproduktion på samma gång. Det faktum att det mesta av träet kommer från skogarna i området gör Drömtrappor till ett bra företag att arbeta med, säger Alexander.

Namnet Hemvist valdes för att förkroppsliga den känsla av värme och komfort som vi hoppas kunna framkalla hos dem som upplever våra trappor. Trä var det naturliga valet för Hemvist, eftersom det har en unik kombination av egenskaper som gör det till det perfekta materialet för detta ändamål. Träets organiska natur ger det en känsla av liv och vitalitet, samtidigt som dess smidighet möjliggör intrikata och eleganta konstruktioner. Dess styrka och hållbarhet garanterar att det klarar tidens tandem, och dess jämnhet ger en behaglig taktil upplevelse.

Vi anser att en trappa är så mycket mer än bara ett funktionellt element i ett hem, snarare är det något som kan förbättra estetiken och upplevelsen av ditt hem. Med Hemvist strävar vi efter att skapa trappor som inte bara är vackra och funktionella utan också genomsyras av en känsla av värme och ägnar uppmärksamhet åt detaljer, vilket gör dem till en sann glädje att leva tillsammans med i många år framöver.