Miljö & Kvalitet

Foto: Jonny Stenmark

Spara

Spara

Vi har vår bas i hjärtat av ett skogslandskap. Runt oss finns de näst intill oändliga vidderna och skogarna. För oss är känslan för naturen och miljön en del av vårt arv och en viktig del av vår vardag.

Strävan efter ständiga förbättringar

Oavsett om vi talar om vår produktion, material eller produkter så tickar vårt hjärta för miljön. Vilken trappa du än väljer ur vårt sortiment så är det ett bra miljöval. Och vi arbetar för att ständigt bli bättre.

 

Jordens skogar erbjuder många olika träslag. De som vi valt ut och erbjuder dig kommer från skogar, plantager och leverantörer som arbetar för ett hållbart skogsbruk. Allt trä som ingår i våra produkter är FSC-märkt och vi försöker att så långt det bara är möjligt även arbeta med FSC-certifierade leverantörer av exempelvis trycksaker och papper.

Många av våra trappor finns registrerade i Basta® och Svanens husbyggarportal och de flesta av våra produkter är bedömda i Sunda Hus och Byggvarubedömningen. Vi är även medlem i Repa och den norska motsvarigheten Grøn Punkt.

 

Vi strävar efter att ständigt bli bättre och minimera vår klimatpåverkan. Från effektiv transportlogistik till små utsläpp. Byta trappa kan du göra med gott miljösamvete. Det genomsnittliga koldioxidutsläppet från tillverkningen av en normal lackad trappa är enligt analys och miljödeklaration från SP Trätek ungefär 32,4 kg per trappa. Det motsvarar ungefär 16 mils bilkörning i en vanlig familjebil, men till skillnad från bilens bränsle så är trä koldioxidneutralt då det är en förnybar råvara.

 

När din trappa tjänat ut kan den återvinnas. Det sker främst genom energiåtervinning. Hela 94 procent av en vanlig trappa består av förnybar råvara. Trä innehåller mycket energi och allt kan återanvändas. Ungefär två procent av trappan består av metall i form av beslag, skruv m.m. som också kan återvinnas helt.