Vad kostar en trappa

Den klassiska frågan. Vad en trappa kostar beror helt på vad du är ute efter.  Det finns trappor i alla prislägen men söker du vårt bästa pris är det basmodellerna du ska titta på.

Priset för en trappa varierar beroende på flera olika saker. Ditt val av träslag är kanske den mest avgörande för prisbilden men självklart har också modellen betydelse. Som jämförelse kan vi ta vår standardstolpe nr 4 som exempel. Den kan vi tillverka anpassat halvfabrikat för och det plockas från hyllan, putsas, kapas utifrån din trappas mått, förborras och ytbehandlas. Tillverkningen är rationell, vi tillverkar väldigt många av samma typ och vi kan använda maskiner avsedda för ändamålet. Det är vår billigaste stolpe men fortfarande beror priset på vilket material du väljer. En stolpe från specialkategorin tillverkas från plank till färdig produkt för hand och tillverkningen startar när du lägger ordern. Det finns stolpar i vår databas som tar 3-4 arbetsdagar per styck att göra klara och det kommer förstås att påverka priset på din trappa ganska kraftigt.

En annan sak som påverkar priset är längden på ditt valvkantsräcke. Det blir fort skillnad i pris om du har 1 meter räcke på övre plan jämfört med en stor öppen planlösning med kanske 5 meter räcke. Men om vi utgår från bassortimentet och ger trappan fasta förutsättningar så kan vi ge ett prisexempel.

Trappa  i basmodellen Solid 4.4.1 med stigande räcke på en sida och vägghandledare på motsatt sida samt 1,5 m valvkanträcke (övre plan). Trappan är 14 steghöjder vilket innebär mellan 2,4-2,5 m i takhöjd + 30 cm bjälklag.

Alternativ 1

Träslag: helt i furu

Ytbehandling: vitlasyr L20

Den här modellen i det utförandet kostar (exkl. montage) ca 35.000:- inkl. moms

Alternativ 2

Träslag: Ek i steg och handledare, övrigt furu och furu/mdf

Ytbehandling: Mattlack på steg och handledare samt vitmålade vangstycken, stolpar och räckesståndare

Samma modell men med annat träslag och alternativ ytbehandling kostar (exkl. montage) ca 55.000:- inkl. moms

 

Har du en ritning på ditt hus rekommenderar vi att du skickar en förfrågan till oss eller till din närmaste återförsäljare för ett exakt pris på den modell och det utförande du vill ha.