Handledare

Handledare eller överliggare finns i olika profiler. Sista siffran i våra modellnamn är också namnet på handledaren som hör till just den modellen. Bas och Premium erbjuder lite olika utbud men kom ihåg att även bassortimentet går att få till en premiumtrappa men inte tvärtom.

Olika handledare kan verkligen ge trappan helt olika uttryck från stram minimalism till mer klassiskt traditionella stilar. Som standard levereras samma handledare på väggen som den du har valt i ditt stigande trappräcke. Om du önskar en annan profil på väggen, vänligen uppge detta redan när du ställer din förfrågan till oss så blir det rätt på en gång.

Runda handledare har olika dimension som överliggare och som vägghandledare. Överliggaren är ø50 mm för att klara av de inborrade räckesståndarna och väghandledaren är ø44 mm. Att vägghandledaren är tunnare beror på att den blir mer greppvänlig för fler när den får en mindre omkrets. Observera att de flesta bilderna nedan är 3D-renderingar. Våra handledare/överliggare är tillverkade antingen av ihoplimmade plank eller av lameller (stavar) vilket gör att du från alla sidor, men framför allt från kortsidan, kommer att se de olika delarna eller skarvarna.

HL1 (Bas)

HL1 – 40×86 mm (Bas)

HL7

HL7 40×86 mm (Bas)

HL6

HL6 ø50/44 mm (Bas)

HL3

HL3 55×70 mm (Premium)

HL7

HL7 40×40 mm (Premium)

HL20

HL20 40×40 mm, dövade kanter (Premium)

HL20

HL20 GS 40×40 mm, dövade kanter för glasräcken (Premium)

andknopp 1

Ändknopp som avslut på rund vägghandledare (HL6) finns som tillval. Den finns i basmaterialen och ytbehandlas lika som handledaren.

 

Här finns mer information om vilka detaljer som ingår i de olika kategorierna; 

Bas

Premium (tradition)

Premium (glas)