Belysning

Belysning i trappan fyller flera funktioner. Dels är det ett dekorativt element som förhöjer upplevelsen av en vacker trappa. Dels bidrar belysningen också till en ökad säkerhet för alla som använder trappan.

Solid F.GS .7 miljo ljus

Trappa med dimbar belysning i väggvangstycket ovanför vartannat steg.

Att ha många belysningspunkter i varje rum bidrar till att förhöja stämningen. Det är mer effektfullt än ett fåtal lampor. I en trappa blir detta särskilt viktigt då trapphusen ofta är höga och kräver lampor med hög effekt om dessa hänger i taket.

Genom att istället montera belysning längs trappans hela längd, antingen infällt i väggen, i trappans väggmonterade vang (vissa modeller) eller på annat sätt så att belysningspunkterna fördelas längs trappan uppnår man en betydligt bättre effekt.

Det blir både trivsammare med fler ljuspunkter, minskad bländningsrisk och sedan ska man förstås inte glömma bort belysningens betydelse för säkerheten. Vem har inte någon gång tassat ner för en trappa i mörkret mitt i natten för att man inte vill tända takbelysningen? En mild trappbelysning minskar den risken betydligt.

Vår belysning till sidovangstrappor finns som vit eller aluminiumfärgad, dimbar LED-lampa. Tillsammans med trappan levererar vi alla delar till belysningskitet men rekommenderar att installationen utförs av behörig elektriker på plats. Läs mer i vårt produktblad

 

Ej dimningsbara belysningssatser av den typ som levererades 2017 och tidigare har utgått ur sortimentet hos våra leverantörer. Behöver du köpa till delar så kan du kontakta oss då t ex transformatorer kan tillverkas på beställning.